dinsdag 4 augustus 2009

Dans mee voor het klimaat

Deze dagen zal u het dankzij de aangekondigde hittegolf wellicht warm genoeg hebben. Maar wie weet bent u eind augustus wel wat meer te vinden voor een actieve dag. Hebben we daar een tip voor u zeg!

Op zaterdag 29 augustus vanaf 14u op “t Klein Strand” in Oostende, nemen Nic Balthazar en de Klimaatcoalitie “The Big Ask again” clip op. Met een wervelende danschoreografie willen we politici de hitte doen voelen van een massa mensen, die allemaal willen dat politici actie ondernemen om het klimaat en onze toekomst te redden !

Kom dus zeker af. De clip zal dan de wereld rondgaan, om van politici over de hele wereld hetzelfde te eisen : Act Now ! Dat is geen moment te vroeg want op 29 augustus zijn we ongeveer 100 dagen verwijderd van de VN klimaattop in Kopenhagen, waar wereldleiders voor een opvolger van Kyoto moeten zorgen. Het is nu of nooit! Samen zullen we aan politici duidelijk maken dat mislukken in Kopenhagen geen optie is !

De dans – een choreografie van Les Balets C de la B en Koen Augustijnen - zal worden aangevuurd door ondermeer Buscemi, Luc Devos, Lady Linn, en Muriëlle Scherre. Weervrouwen Jill Peeters en Sabine Hagedoren zorgen voor het goede weer . Al hoeft dat die dag misschien niet echt een hittegolf te zijn. Schoon volk verzekerd dus, maar vooral jij mag niet ontbreken!

Het Klein strand van Oostende ligt vlakbij het spoorweg- en tramstation van Oostende. Je kan gerust komen met een kleine ecologische voetafdruk: met trein, tram, fiets of bus.

Oefen alvast je beste been en neem een kijkje op www.thebigaskagain.be voor meer en praktische info.