woensdag 2 september 2009

Carpoolen is ongezond ?!

Isoleer afdelingen met mensen die onmisbaar zijn. Neem alleen een kopje koffie aan van een collega als hij eerst zijn handen heeft gewassen. Adviseer je personeel dringend voor het woon-werkverkeer het openbaar vervoer te vermijden en in plaats daarvan te kiezen voor het isolement van de auto of de fiets... De Nederlandse ArboUnie heeft duidelijk een aantal vrolijke jongens in dienst. “Wie kiest voor vrijwillige quarantaine, loopt minder risico.” Nogal wiedes, geeft het Nederlandse Algemeen Dagblad aan. Ze geven meteen mee dat de aanbevelingen over de Mexicaanse griep zo talrijk dat geen zinnig mens zich daaraan kan houden, en dat de jongste adviezen van de ArboUnie – zie hoger - aan bedrijven van weinig realisme getuigen.

Omdat mensen in het openbaar vervoer dicht op elkaar zitten is de kans op besmetting groter, wat ook geldt voor carpoolen. De Mexicaanse griep versus duurzame mobiliteit? Het virus doet me tot op heden vooral denken aan de millenniumbug. Eind jaren negentig ontstond er grote onrust in de informatie- en communicatietechnologie over de millenniumbug. Onze technologie en de programma’s zouden de eeuwwisseling wellicht niet halen. Hoewel een en ander groots in het nieuws is geweest, heeft de millenniumbug uiteindelijk veel minder problemen veroorzaakt dan vooraf werd gevreesd. Zal het met het Mexicaanse griepvirus dezelfde richting op gaan?

Wat een tip toch ook: iedereen alleen in de auto???? Een zeer gezond advies want luchtvervuiling en files blaken van gezondheid, dat weet iedereen. Ook aan te raden is dat de collega’s op het werk minstens moeten op 3 meter afstand blijven, tijdens vergaderingen mag 2.5 meter. We laten de kinderen thuis van school (veel te gevaarlijk) en winkelen doen we uitsluitend online via een besteldienst (de waren koken we minstens twee uur af alvorens ze te gebruiken). Een avondje op café of bioscoop is strikt verboden. De frituur kan u ook best achterwege laten, daar zitten in Vlaanderen althans ook altijd teveel mensen bij elkaar.

Aan de andere kant, zo hebt u meer tijd voor dat gezonde fietsen. Of kan en mag u zelfs thuiswerken. Is dat niet reuze aardig van die Mexicaanse griep? Op uw gezondheid!

Geen opmerkingen: