dinsdag 1 oktober 2013

Internationale dag van de Ouderen. Mobiel 21 dankt u!

Beste 55-plusser,

Proficiat! Het is vandaag de Internationale dag van de Ouderen. De dag werd vastgelegd in 1990, door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Op een dag als vandaag wordt uw inzet voor de samenleving expliciet erkend en dit wereldwijd! Volgende maand wordt u zelfs een hele week in de bloemetjes gezet tijdens de Ouderenweek van 18 tot 24 november. Het zou fijn zijn mocht de maand december dan de maand van de ouderen worden, en wie weet, in de toekomst wordt uw inzet misschien elke dag wereldwijd erkend? Dat zou niet onterecht zijn, want bijna de helft van al het vrijwilligerswerk wordt verricht door mensen tussen de 55 en 75 jaar. Proficiat daarvoor!

Als organisatie voor duurzame mobiliteit, willen we u vandaag dan ook extra hard bedanken voor uw inzet om ons goede doel mee te promoten! Het is dankzij u dat ons project OV-ambassadeurs zo succesvol is. U gaf vorig jaar net geen 100 keer een workshop waarin u uw kennis rond het openbaar vervoer deelde met 2900 andere ouderen. U zorgde, als Fietsvriendin, ervoor dat heel wat allochtone dames fietsvaardiger werden in het verkeer. Ook uw inzet rond mobiliteit in de vele ouderenraden willen we graag vermelden. Overheen heel Vlaanderen spant u zich in om de (verkeers)leefbaarheid in uw gemeente of stad te verhogen en dit iedere keer opnieuw.

Dus daarom van ons allemaal een welgemeende en warme dankjewel voor al het werk en de massale inzet. Het is meer dan geapprecieerd!

Geen opmerkingen: